Saturday 23 June 2007

Συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου-ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ!!!

Δεν τις μπορώ με τίποτα.Και να πω την αλήθεια,ποτέ δεν έχω συμμετάσχει σε καμία.Αλλιώς αρχίζουνε ,στην πορεία ο καθένας πετάει ότι άκυρο θυμάται,το συμπληρώνει με τις ελλιπείς του γνώσεις και την απολύτως αδιάφορη άποψη του-who cares- και νομίζει ότι ξέρει που πάνε τα τέσσερα.Αμ δε!Και την υποστηρίζει του θανατά.Όλοι έχουνε άποψη για όλα,ακόμα και εξωτερικής πολιτικής.Εμ βέβαια,οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι έτσι ,ενώ θα έπρεπε να ήτανε αλλιώς,θα έπρεπε να είχαμε κάνει εκείνο το τάδε το παρατάδε...τι λες βρε άσχετε???ξέρεις εσύ και δεν ξέρουν άλλοι επιστήμονες,ακαδημαικοί,αναλυτές?δεν σου λέω πως πάντα έχουν δίκιο αλλά ένας πολιτικός αναλυτής σίγουρα ξέρει περισσότερα από κάποιον υδραυλικό!άκουσε τον τουλάχιστόν και μετά πες την κοτσάνα σου!έλεος πια,δεν έχεις ανοίξει ούτε μισό βιβλίο διεθνούς δικαίου τυρόβλαχε και αρχίζεις να μου λές για την διεθνή ευθύνη της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ.!τι άλλο θα ακούσω!!!

Νομίζω ότι παραείμαστε πολιτικοποιημένοι σ'αυτή την χώρα.Ή καλύτερα νομίζουμε ότι είμαστε.Γιατί η ημιμάθεια πολλές φορές είναι χειρότερη από την αμάθεια.

(Υ.Γ: ναι ,κάτι άκουσα και σεληνιάστηκα για αυτό άρχισα το κράξιμο.Έλεος πια!)

17 Responses:

tzonakos said...

Χμμμ, χμμμ με βάζεις σε σκέψεις.
Πότε κοιμήθηκες καλά τελευταία ;
Τέκνον μου μας κάναν πολιτοιχοποιημένους και τα ξέρουμε όλα. Ετσι.


Και πες μας πχοιός σε πείραξε να πάμε να του τηνε πέσουμε με ζαρτινιέρες του αλήτη, να σκοντάφτει να μάθει.
:)

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Ξέρεις η πολιτική και η ενασχόληση της με αυτήν είναι καθήκον και υποχρέωση πρώτα απ'όλα προς τον ίδιο σου τον εαυτό...Γιατί να επιτρέπεις σε τρίτους να παίζουν παιχνίδια πάνω στην πλάτη σου;Βέβαια απ'την άλλη δεν έχεις και άδικο όταν μιλάς για ημιμάθεια...
Φιλικά

Lina said...

ειδικά για τις περιπτώσις που λες, θα συμφωνήσω μαζί σου.
Αλλά είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να έχει πολιτική άποψη. όχι να υποστηρίζει συγκεκριμένο κόμμα. Να έχει άποψη.

Unknown said...

mhn mou sugxizesai.....s'ayton ton topo (kai se allous mallon) oloi exoun mia apopsi... kati san ton kolo...:)

Σπύρος said...

Πραγματικά έλεος! το μόνο που τους νοιάζει ειναι η καρεκλά και η ''ΜΑΣΑ'' αμαν ποια !! Ολοι ειναι πρόεδροι, διευθυνταδες και υπουργοί και βγαίνουν στα παράθυρα και μιλάνε όλο για νούμερα και ποσοστά αντι να δούνε ότι ο κοσμάκις πεινάει , ελεος!

Sardonian said...

Πέστα τσαπερδόνα μου

Anonymous said...

θελεις να πεις οτι για να κανει καποιος πολιτικη συζητηση πρεπει να εχει σπουδασει πολιτικες επιστημες και διεθνες δικαιο;
η πολιτικη ειναι κατι που πρεπει να μας αφορα ολους.απο τη στιγμη που καποιος ενημερωνεται απο εφημεριδες κτλ, ειναι συνειδητοποιημενος πολιτικα και εχει παιδεια (παιδεια δε σημαινει πανεπιστημιο) τοτε μπορει να εκφερει πολιτικη γνωμη χωρις να ειναι διπλωματης και πολιτικος αναλυτης.
βεβαια πολιτικη αποψη μπορει να εκφερει ο καθε αμορφωτος.εξαλλου η τηλεοραση απεθυνεται σε ολους.δε χρειαζεται μορφωση για να σχολιασεις τον παπανδρεου κ τον καραμανλη κ τον καθε πολιτικο.
εγω πιστευω οτι δεν χρειαζονται σπουδες για να εχεις πολιτικη αποψη αλλα σωστη ενημερωση και παιδεια.

*...Nantia...* said...

@tzonakos χαχα αρχίζουν και μ'αρέσουν πολύ τα ποστ σου τελευταία!

@thodoras13 ημιμάθεια δεν λες τίποτα...


@>lina καλή η άποψη του καθένα αλλά δεν μπορώ τους αδιάλλακτους που νομίζουν ντε και καλά ότι εχουν δίκιο!

@zoaki με πιάνεις απόλυτα!

*...Nantia...* said...

@lockheart δεν το πήγαινα εκεί,αλλά ναι και αυτό όντως συμβαίνει.Αλλά και τον "κοσμάκη" μια καρέκλα και η μάσα δεν τον νοιάζει???

@sardonian τσαπερδόνα??? :Ρ

@anisixos βεβαίως και πρέπει να ενημερωνόμαστε όλοι και για να ξέρουμε που να δώσουμε μεθάυριο την ψήφο μας.Για θέματα κομμάτων κτλ δεν μπορώ να πω τίποτα ,καμιά άποψη πολιτικου αναλυτή δεν μετράει περισσότερο από του άλλου και πρέπει δηλαδή να την συμμεριστείς.Αλλά όταν μιλάμε για αποφάσεις σχετικά με την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής,με την διεθνής ευθύνη της χώρας άμα δεν έχεις κάποιο υπόβαθρο δεν μπορείς να τα συζητήσεις αυτά.Και όχι,η τηλεόραση και οι εφημερίδες(που καμιά εκτίμηση δεν τους έχω να σου πώ την αλήθεια) δεν σου παρέχουν αυτό το υπόβαθρο...

Amon Ra said...

Και να σκεφτείς ότι στην νέα Ευρωπαική Ένωση η Ελλάδα είναι άλλη μια καλοπληρωμένη περιφέρεια(με τρία κοινοτικά πακέτα και ένα τέταρτο μέχρι το 2013 στα σκαριά). Λένε όλοι είμαστε Ευρωπαπαίοι αλλά όπως και στην καθημερινή τους ζωή δεν νιώθουν ότι αυτό εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Οπότε πως μετά περιμένεις να μην βγαίνει ο καθένας να λέει οτι γουστάρει για τον ρόλο της Ελλάδας σε ένα άμεσο ζήτημα (Σκόπια) έως ένα έμμεσο ζήτημα (Ιράκ)???

Η πλάκα είναι ότι για το τελευταίο ουδείς ενδιαφέρεται για τον ρόλο - άποψη της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Οι βάσεις να ειναι καλά και όσοι υπόσχονταν να τις διώξουν κάποτε.

Amon Ra said...

Όταν οι εφημερίδες δεν λαικίζουν και διευρύνουν το εύρος της αρθρογραφίας τους κάνουν καλή δουλειά και στην Ελλάδα (σίγουρα πολύ καλύτερη από την τηλεόραση)

Nick_theGeek said...

το χειρότερο είναι όταν η άποψη που εκφράζουν δεν είναι δικιά τους, αλλά έρχεται από το σπίτι.. αναπαράγουν όσα ακούν και πολλές φορές με αρκετό φανατισμό!! δεν θα ξεχάσω στις προηγούμενες εκλογές, λύκειο ήμουν ακόμα, πολλούς συμμαθητές μου να φωνάζουν δυνατά στα διαλείματα "πασόκια ήρθε η ώρα σας" και άλλα τέτοια!! μου έκανε τρελή εντύπωση!!

Γκρινιάρης said...

Το να είσαι πολιτικοποιημένος και να έχεις εμπεριστατωμένες και μελετημένες απόψεις είναι όχι μόνο σωστό, αλλά αναγκαίο.

Το να είσαι πολιτικοποιημένος με απόψεις που άκουσες και ενστερνίστηκες πλήρως χωρίς να τις φιλτράρεις και χωρίς να αξιολογήσεις την πηγή τους, χωρίς να διαβάσεις για να επικυρώσεις την εγκυρότητά τους ή να ενεργείς (στην προκειμένη περίπτωση ψηφίζεις) με μη πολιτικά, αστεία, κριτήρια (δε μ' αρέσει, είναι χοντρός/κοντός/φαλακρός/με μουστάκι) είναι τουλάχιστον επικίνδυνο.

Όσο κι αν κοκορευόμαστε οτι από εδώ άρχισε η Δημοκρατία, με τη συμπεριφορά μας σαν πολίτες της έχουμε πλέον δώσει μια έννοια προς αποφυγή.

FuSmOKer said...

Νάντια ας μην βάζουμε παντού και πάντα ετικέτες σε όλα. Υπάρχουν (και) ''υδραυλικοί'' που ξέρουν 5-10 περισσότερα πράγματα από κάποιους που το έχουν σπουδάσει το θέμα. Η καλλιέργεια και η γνώση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και όχι φυσικά μόνο από ένα degree.

Το να είναι κάποιος πολιτικοποιημένος μόνο άσχημο δεν είναι. Μάλλον τα έχεις μπλέξει κάπως. Για την ακρίβεια είναι υποχρέωση του καθενός σε κάθε χώρα που θέλει να ονομάζεται δημοκρατική.

Το πρόβλημα ειναι (και κυρίως στην Ελλάδα) ότι ο κόσμος είναι κομματικοποιημένος (και όχι πολιτικοποιημένος).
Και στην Ελλάδα πολιτική δεν υπάρχει. Κομματική, ναι.

kat. said...

πειράζει που θέλω να τους αγνοώ;
για μένα απλώς δεν υπάρχουν μπροστά μου και στην πραγματικότητα μου.....

afterhours said...

Hello....Δε θα σου σχολιάσω το κειμενάκι σου γιατί απλά συμφωνώ.Πως πάει? Πάντως καλό είναι γενικά να έχουμε πολιτική άποψη, αλλά όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη.

afterhours said...

Hello....Δε θα σου σχολιάσω το κειμενάκι σου γιατί απλά συμφωνώ.Πως πάει? Πάντως καλό είναι γενικά να έχουμε πολιτική άποψη, αλλά όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη.