Tuesday 23 January 2007

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ RSS FEED ΜΟΥ!

Ναι,ναι εκεί κάτω αριστερά!Μετά απο ουκ ολίγες προσπάθειες έβαλα ένα στο blog μου για να σας διευκολύνει.Πάω λοιπόν και'γω μετά να γραφτώ και σε feeds άλλων blog ,ψάχνω,ψάχνω πουθενά.Κανείς δεν είχε!Γιατί βρε παιδιά??Για να σας βοηθήσω

1.Με αυτό το περτικαλί σημαδάκι οι άλλοι μπορούν να βλέπουν αυτόματα κάθε πότε ανανεώνετε το blog σας και να μην μπαίνουν 100 φορές την ημέρα!

2.Για να το κάνεις αυτό όμως χρειάζεται και κάτι που να τα διαβάζει.Το yahoo έχει μια τέτοια υπηρεσία(my yahoo) το newsgator,το google νομίζω καθώς και πολλές άλλες.Βάζεις τα feeds σου και τσουπ!κάθε φορά που μπαίνεις σου δείχνει και αν οι σελίδες αυτές έχουν κάτι καινούργιο!Μαγικό ε?

3.Για να γραφτείς λοιπόν στο δικό μου feed πατάς πάνω του.Για να κάνεις δικό σου feed πάλι πατάς πάνω του και ακολουθείς..άλλη πορεία!

Ελπίζω να δω και άλλα feeds σε blogs σύντομα...

Υ.Γ:Δεν είμαι παιδί της τεχνολογίας,ούτε τα κατέχω όλα αυτά πολύ καλά.Έγραψα απλά ότι κατάλαβα κατά τις προσπάθειες μου να βάλω το feed.Aν μου έχει ξεφύγει κάτι ή έχω γράψει κάτι λάθος μην με κράξετε!

4 Responses:

Anonymous said...

μπράβο νάντια, μ'αρέσει που κάθεσαι και ασχολείσαι

Γκρινιάρης said...

Nice work!

Βασικά σχεδόν όλα τα blog έχουν rss feed, απλά "δε φαίνεται". Αρκεί να το έχουν ενεργοποιημένο από το blogger.

Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και καιρό ένα extension του Mozilla, που λέγεται Sage. Αυτό ουσιστικά είναι ένα rss reeder, ενσωματομένο στο mozilla. Αν κάνεις search με αυτό σε οποιαδήποτε σελίδα, θα εντοπίσει αν έχει λειτουργία rss feed ή όχι (κι ας μην έχει το σηματάκι, ή ζητάει εγγραφή κλπ) και θα σου δώσει επιλογή να το βάλεις στη λίστα σου.

Είναι πάρα πολύ βολικό για blogs.
Και τώρα, από το sage είδα για το post σου ;).

Καλό... feeding! :P

Schmet said...

kai pos energopoieitai ayto to rss?den katalavaino...

Nantia opos vlepeis yparxoyn kai xeirotera...
anameno akrivi odhgies sxetika me to rss


HELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

*...Nantia...* said...

schmet κατ' αρχήν έχεις λογαριασμό στο yahoo ή στο google!Υπάρχει μιa σελίδα που λέγεται ''my yahoo'' και "google home'' .Βρες την.Απο κει θα βλέπεις τα feeds σου.Αφού την φτιάξεις,έρχεσαι ξανά στο μλογκ μου,πας στο feed και σε ρωτάει που θες να το προσθέσει και ανάλογα θα πατήσεις yahoo ή google!