Monday 20 October 2008

Ψευτομαγκιές.

Αργά το απόγευμα σε αστικό λεωφορείο. Χαζεύω έξω από το παράθυρο και κοιτάω αγχωμένη το ρολόι γιατί μάλλον πάλι θα αργήσω . Ξαφνικά ακούω κάτι χτυπήματα στην πόρτα του λεωφορείου και ανθρώπους απ' έξω να φωνάζουν τον οδηγό να ανοίξει. Είναι γύρω στους 5-6 γυναίκες και άντρες και χτυπάνε μανιωδώς την πόρτα του λεωφορείου και ο οδηγός κάνει ότι δεν τους βλέπει!!!


Έχει κόκκινο φανάρι και βρίσκουν την ευκαιρία και πάνε μπροστά και του ζητάνε να ανοίξει. " Γιατί σήκωσε κανένας χέρι? Δεν σήκωσε " απαντάει αγριεμένος. " Εγώ σήκωσα , δεν το είδατε?" λέει μια κυρία γύρω στα 50 με αλβανική προφορά. " Κανείς δεν σήκωσε το χέρι , δεν ανοίγω τώρα , άντε φύγετε εμποδίζετε" φωνάζει ο οδηγός με τσαμπουκά .Αναρωτιέμαι μήπως ονειρεύομαι… Οι άνθρωποι απέξω , που περίμεναν τόση ώρα το λεωφορείο για να πάνε στις δουλειές τους ( φαίνεται ότι δουλεύουν για ένα μεροκάματο) συνεχίζουνε να τον παρακαλάνε . Οι επιβάτες του λεωφορείου φωνάζουν στον mr. ψευτομαγκιά να τους ανοίξει αφού ούτως η άλλως στη στάση είναι ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί. " Θα πάρω την αστυνομία άμα δεν φύγετε ακούτε? Ναι, μια καταγγελία θέλω να κάνω για παρακώλυση συγκοινωνιών στην Καλλιθέα οδός..." Μένω άναυδη μαζί με τους υπόλοιπους . " Θα τους ανοίξεις να φύγουμε καμιά ώρα? Άντε έχουμε και δουλειές" φωνάζω και εγώ με το υπόλοιπο εξαγριωμένο επιβατικό κοινό που δεν μπορώ να καταλάβω αν μετά τους ταξιτζήδες θα αρχίσουν και οι οδηγοί να κάνουνε επιλογή επιβατών. Ένας επιβάτης τον πλησιάζει και τον απειλεί να ανοίξει γιατί όλοι είμαστε μάρτυρες εναντίων του άμα έρθει η αστυνομία. Ο μάγκας οδηγός ανοίγει την πόρτα και μπαίνουνε μέσα οι επιβάτες. " Αι στο διάλο κωλοφάρα.." λέει προς την μεριά της κυρίας από την Αλβανία. Ένας επιβάτης πάει και τον απειλεί να μαζευτεί γιατί αυτή δεν είναι συμπεριφορά. " Κανόνισε είμαι εισαγγελέας". Ο οδηγός μαζεύεται. Συνεχίζει να μουρμουράει μέσα από τα δόντια του και επιτέλους φεύγουμε.


Και όμως αληθινό.

5 Responses:

Sourotiri said...

Ευχομαι να τον εχουν πιασει 10 Αλβανοι και να του γαμησουν ο,τι εχει και δεν εχει. Συγχυστηκα μεσημεριατικα.

Rizobreaker said...

Πλάκα κάνεις!!!!
Κι εγώ προχτές έζησα παρόμοια φάση.
Στο 906 μπαίνει μια γυναίκα με το κοριτσάκι της και όπως πήγε να χτυπήσει το εισιτήριο έπεσε πάνω της μια μαλακισμένη κωλοτσατσόγρια Ελληνίδα και ένας κωλόγερος που καθόταν δίπλα λέει στην κοπέλα "εεε πρόσεχε!! δε βλέπεις?? τι ειν' αυτά?? στην πατρίδα σου έτσι κάνεις???" Το καταλαβαίνεις????? Μιλάμε για τεράστιους μαλάκες!! Όχι μόνο η κωλόγρια έπεσε πάνω στην κοπέλα, αλλά ο κωλόγερος έσπευσε να υπερασπίσει την κωλόγρια!!
Και όλα αυτά μπροστά στο κοριτσάκι της...
Και η απάντηση που έδωσε η κοπέλα: "ποια πατρίδα μου μωρέ?? βέρα Πειραιώτισσα είμαι... Ακούς εκεί πατρίδα μου..." (και μετά ψιθύριζε, υποθέτω τους έριξε μερικές χριστοπαναγίες...
Τους έριξα κι εγώ βέβαια... Αλλά θα τους έλεγα περισσότερα αν ήταν όντως μια κοπέλα ξένη, γιατί συνήθως οι μετανάστες δεν αντιδρούν. Και τότε πρέπει να επεμβαίνουμε εμείς... Αλλά η συγκεκριμένη τους την είπε μόνη της και πολύ το χάρηκα...

Anonymous said...

geia-confused girl to confused girl
... se vrika tuxaia apo allous alla mou arese arxika to nickname k meta pos grafeis!

KsypnaKopane said...

Μα είναι κωλοφάρα. Δεν είχε άδικο. Το ξέρουνε και οι πέτρες...

Το θέμα τώρα είναι άλλο.

Αν αυτοί οι κανίβαλοι το έκαναν αυτό ας πούμε στο Βερολίνο ή στη Χάγη (απίστευτη σκέψη έκανα! χοχοχο) τι θα γινόταν;

Ο οδηγός ΚΟΠΑΝΟΙ ΟΛΟΙ κάνει μια εργασία. Με κανόνες που ΤΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ.

Δεν γίνεται όποτε θυμάται ο κάθε αλβανοπακιστανοελληνας να ξανανοίγει τις πόρτες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ. Διότι υπάρχουν οι λεγόμενοι ΚΑΝΟΝΕΣ που τηρείτε όλοι οι προλετάριοι του κ^^^λου όποτε πηγαίνετε στο εξωτερικό ενώ εδώ επιμένετε να μας κρατάτε (ναι, εσείς μας κρατάτε, όχι ο οδηγός) 100 χρόνια πίσω.

Κάγκουρες!

Alice in fucked-up land said...

Ντάξει, για σκότωμα ο τύπος...