Saturday 6 September 2008

Facebook : Μάθε πριν πάθεις.



Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις. Γιατί η γκαντεμιά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε χτυπήσει και για να μην το φυσάς και δεν κρυώνει μετά...

1. Δεν κάνεις add άτομα που δεν γνωρίζεις. ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Γιατί δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι. Εννοείται ότι το προφιλ σου το έχεις private.

2. Η παγίδα του facebook είναι ότι πάντα πιστεύεις ότι οι φίλοι σου ξέρουν λιγότερα απ οσα νομίζεις ότι ξέρουν. Αν ανεβάσεις ένα νέο άλμπουμ και έχεις 100 φίλους πχ και σου αφήσουν μόνο οι δύο σχόλια δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 98 δεν το είδαν και σχολίασαν απο μέσα τους.

3. Φαντάζεσαι να πας να πεις στην κολλητή σου πως πήγε το χτεσινό σου ραντεβού και να σ ακούσουνε όλοι οι φίλοι,γνωστοί,πρώην, ξαφέλφια ,εργοδότες? Ναι, για αυτό δεν αφήνουμε δημόσια σχόλια, στέλνουμε μηνύματα.

4. Η μεγαλύτερη αποκάλυψη που έχει να σου κάνει το facebook είναι το ότι Όλοι ξέρουνε όλους τελικά και είναι πολύ μικρός ο κόσμος. Θα δεις πρώην σου που τυχαίνει να είναι φίλοι, άκυρες φίλες-φίδια που είναι φιλες με αυτούς που σ΄'αρέσουνε, θα καταλήξεις να λες.... ΕΛΕΟΣ.

5. Μην κάνεις add όλα τα χαζά applications που σου στέλνουνε. ΚΟΛΛΑΕΙ το προφίλ σου και δεν μπορεί να μπει κανενας. Και δεν είσαι 15. Wake up.

6. Αυτό το news feed είναι η μεγαλύτερη ξεκατινιάστρα όλων των εποχών. Τέλος.

7. Σε περίπτωση που θέλεις να δικαιολογηθείς και σου βγει να πεις κάνα ψεματάκι ότι πχ δούλευες μέχρι αργά σκέψου πριν το ξεστομίσεις .. Ημουνα στο facebook εκείνη την ώρα?

8. Πρόσεχε ποιόν θάβεις . Μπορεί ο Μήτσος να μην έχει facebook αλλά ο Κίτσος ο κολλητός του μπορεί να έχει.

9. Το facebook δεν είναι απλά ένα social networking site. Είναι φακέλωμα. Αλλά ούτως ή άλλως φακελωμένοι δεν είμαστε?

10. Τέλος έλαβα πρόσφατα περί facebook ένα email που κυκλοφορεί , αλλά το δημοσιεύω στο άλλο blog http://nantia2.blogspot.com/

13 Responses:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Απολυτα σωστη!!!

If...ιγένεια said...

Δεν πολυασχολουμαι οποτε δε βαριεσαι..

plants VS anunaki said...

Τσεκαναντσοφέιτσμποκ

Sourotiri said...

Δικια μας εισαι κι εσυ :) Κι εγω ευτυχως το βαρεθηκα νωρις το φατσοβιβλιο...

Anonymous said...

Εμένα μ' αρέσει η φράση που σου στέλνουν αν παρασυρθείς, ή κατά λάθος, εγκρίνεις κάποιον/αν που σου ζητάει να γίνεται φίλοι: "Leles and Boula are now friends". Πάει και τελείωσε. Γίνατε φίλοι κι ας μην έχετε ο ένας τη μούρη του άλλου, ας μην έχετε ανταλλάξει ούτε καλημέρα!

Alexandros said...

Πράγματι, όλα όσα ΔΕΝ θέλεις να μάθει όλος ο κόσμος τελικά γίνονται φύλλο και φτερό μέσα εκεί... Αυτό που δεν κατανοώ είναι που επιμένουν μερικοί να αποκαλούν το facebook ειδησεογραφικό και ενημερωτικό... έλεος!

aparadektos said...

Το καλό είναι ότι το βαριέσαι σχετικά γρήγορα. Έψαξες παλιούς γνωστούς και φίλους από πανεπιστήμιο και στρατό, μετανάστες συγγενείς και ξεχασμένες γκόμενες (αλήθεια πως έγιναν έτσι!!!) αντάλλαξες 2-3 μηνύματα με τον καθένα και μετά? Δεν μπορείς ξαφνικά ενώ είχες να τον δεις τον άλλο 10 χρόνια να ξεκινήσεις καθημερινή επικοινωνία. Και γι' αυτό έχω 2 μήνες να μπω στο facebook και δεν ξέρω αν θα ξαναμπώ. (sorry για το πολύ μπλα-μπλα, δεν ξέρω τι μ' έποιασε)

Anonymous said...

Το facebook δεν είναι απλά ένα social networking site. Είναι φακέλωμα.
---------------------

Αυτο τα λέει όλα. Και είναι ο κυριότερος λόγος που δεν ασχολούμαι, άσχετα εάν μου έχουν στείλει 4-5 προσκλήσεις (δυστυχώς).

Manolog3 said...

Γενικα το facebook δεν το παω μια και οχι μονο γιατι ειναι ρουφιανος απλα γιατι υπαρχει πολυ υποκρισια μεσα σε αυτο (μιλαω κυριως για ελληνες users)!! Εχω δει profiles ατομων που τα ξερω και στην real life και καμια σχεση δεν εχουν με αυτο που πλασαρουν μεσα σε αυτο το χωρο(και δεν μιλαω ειδικα μονο για το facebook αλλα και για αλλα social networking sites)!!

Ας παμε ομως στο θεμα μας αυτα που εγραψες ειναι σωστα μεν αλλα πολυ επιφανειακα και συνηθως αναφερονται για ατομα που ειναι απλοι users του ιντερνετ και το μυαλο τους δεν βλεπει τι κρυβεται πισω απο αυτο!!! Επειδη το facebook ειναι "τρυπιο" τελειως απο μεριας security(τα applications που κανουν add ειναι η αιτια) ετσι και ψαξει καποιος στο google για hack tools για το facebook θα βρει απειρα και δεν θα ξερει πιο να πρωτοδιαλεξει. Και δεν μιλαω τι θα γινει αν καποιος γνωστης θελει να φτιαξει κωδικα και να "χωθει", εκει αστο παμε σε αλλα κολπα τοτε. Μιλαω μονο για απλα script-ακια που ακομα και καποιος χωρις τρελες γνωσεις μπορει να κανει "ντου" στο profile καποιου αλλου!!

Οποτε οσοι χρησιμοποιουν το facebook ας εχουν τον νου τους!! :))

Κουρασα το ξερω!!!

Καλως σε βρηκα Ναντια...nice blog ασε που εισαι και γειτονισσα και απ' οτι καταλαβα απο αυτα που διαβασα πρεπει να εισαι πολυ κοντινη!! :P

Την καλησπερα μου!! :)

FuSmOKer said...

όποιος χρησιμοποιεί facebook είναι άξιος της μοίρας του..
Και μόνο που ανοίγει account είναι θράσος. Το scripting και το sniffing των κωδικών βέβαια είναι δεδομένο μιας και όποιος ανοίγει account προκαλεί(..) αντίστοιχα.
Ας σβηστούν και μερικά accounts, δεν πειράζει.
Έτσι θα αξιωθούν να πατσαριστούν πολλά από τα δεκάδες bugs όσον αφορά την πλατφόρμα και οι χρήστες ΙΣΩΣ συνειδητοποιήσουν πως είναι "τελικοί χρήστες" και όχι τουρίστες στο κάθε network.

FuSmOKer said...

Επίσης χαίρομαι απίστευτα που ο κάθε HR υπεύθυνος όταν λάβει CV, TO ΠΡΩΤΟ πράγμα που κάνει είναι να βρίσκει τον ενδιαφερόμενο στο facebook :D :D

Anonymous said...

μέχρι και η Μελέτη στο facebook είναι...

City Addict said...

Όσο Mulder κι αν ακούγομαι, φακέλωμα είναι και με το παραπάνω... Αλλά όπως είπες κι εσύ,δεν είμαστε ήδη? Και να φανταστείς έχω κάνει εγγραφή από τότε που πρωτοξεκίνησε και ήταν άγνωστο στην Ελλάδα...
Τέλος πάντων..

Αυτό με τον Μήτσο και τον κολλητό σωστό αλλά αστείο ταυτόχρονα!

Καλό βράδυ.

:)