Friday 4 April 2008

Πανελλήνιο κοινοβούλιο νέων


Φέτος ,όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο κοινοβούλιο νέων, από μια οργάνωση φοιτητών ,τη safia -student association for international affairs- (www.safia.gr)

Αντιγράφω από το site "
Το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων αποτελεί ετήσιο θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας στον οποίο συμμετέχουν φοιτητές από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας που συνδυάζει την έρευνα την ομαδική συνεργασία, το διάλογο, τις παρουσιάσεις και την προσομοίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Το 12 Π.Κ.Ν. θα διεξαχθεί 20 – 23 Μαρτίου 2008 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και στο Γαλλικό Ινστιτούτο και διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβενίας, της Πρεσβείας της Πορτογαλίας και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα "

Πάνω από 100 φοιτητές έλαβαν μέρος, εργάστηκαν για 4 μέρες ομαδικά και εξέφρασαν τις απόψεις του για θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα όπως το Κόσοβο, η βιοηθική, τα ενεργειακά αποθέματα στους πόλους, το δίλημμα της συνοριοθέτησης ή διεύρυνσης της EE. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο site http://www.safia.gr/article.php?id=4 .

Το θέμα όμως δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ ,κανένα κανάλι δεν έδειξε τίποτε ούτε κάποια εφημερίδα ανέφερε κάτι. Είναι κρίμα κάτι τέτοιες ενέργειες να μένουν στην αφάνεια και αντί' αυτών να προβάλλονται "τηλεοπτικά παράθυρα" με 4-5 τύπους να διαγωνίζονται για το ποιος φωνάζει πιο πολύ από τον άλλον. Πραγματικά λυπάμαι γιατί είναι μια προσπάθεια των νέων που αξίζει να γίνεται γνωστή και γιατί όχι ?Να έχουμε όλο και περισσότερες συμμετοχές κάθε χρόνο !Δεν θα σας πω σε ποια ομάδα ήμουνα, αλλά μπορώ να πω με ικανοποίηση ότι βγήκαμε μέσα στις 3 καλύτερες :D

Το στοίχημα δεν είναι να πάρεις μέρος για να δεις μόνο πως είναι και να αποκτήσεις και ένα πιστοποιητικό.Το στοίχημα είναι ότι πρέπει μέσα σε 3 μέρες να ετοιμάσεις ένα κείμενο, επιστημονικά τεκμηριωμένο καθώς έρχεται και το βλέπει ένα επιστημονικός σύμβουλος, μαζί με άλλα 9 άτομα που δεν τα έχεις ξανασυναντήσει. Ο καθένας έχει την δικιά του άποψη, το δικό του τρόπο να δουλεύει και φυσικό είναι να υπάρχουν συγκρούσεις. Σε μαθαίνει να συνεργάζεσαι και να δουλεύεις ομαδικά . Είναι σίγουρο ότι 10 μυαλά σκέφτονται περισσότερο από 1 έτσι ?!

Τέλος ,σε όσους διαβάζοντας αυτό το κείμενο και σκέφτονται "Οκ εμένα τι με νοιάζει,η σχολή μου είναι άσχετη με αυτό το θέμα κτλ κτλ" μπορώ να πω ότι η κάθε ομάδα είχε το δικό της ιδιαίτερο σημείο. Οι ομάδα των πολυεθνικών συγκέντρωσε παιδιά από οικονομικές σχολές, η ομάδα των διοικητικών δικαστηρίων παιδιά από νομικές ,η ομάδα των ενεργειακών αποθεμάτων από πολυτεχνείο και πάει λέγοντας. So...???

0 Responses: