Sunday 2 September 2007

Η γενιά του msn <<>> :P

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Είμαι στο λεωφορείο.Μπροστά μου κάτι παιδιά μιλάνε για το ποιος μπήκε χτες msn ,με ποιόν μιλήσανε,ποιος έχει χαθεί(βλ.έχει καιρό να μπει) κτλ κτλ.Είναι περίπου 17-18.Αλλάζω λεωφορείο και μπροστά μου κάθονται κάτι αγόρια και το αυτί μου πιάνει πάλι κάτι για msn.Πάω σε ένα κλαμπ το βράδυ και η παρέα από πίσω μιλάει για τα hi5 τους και το πόσες επαφές έχουνε στο msn.Γνωρίζω έναν τύπο αργότερα.Δεν ανταλάσσουμε τηλέφωνα αλλά msn.

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ MSN ΤΕΛΙΚΑ?

Όταν είμασταν πιο μικροί ,το adsl δεν είχε έρθει ακόμα στην Ελλάδα και πολλοί λίγοι είχανε ιντερνετ.Τώρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλοι σχεδόν έχουν και pc και internet.Μου λέει μια γνωστή μου ότι δεν έχει υπολογιστή σπίτι της και ότι δεν ξέρει να χειρίζεται.Την κοιτάω έκπληκτη...!Σχεδόν όλα τα boyfriends μου είχανε msn και λιώναμε με τις ώρες ανταλάσσοντας ηλεκτρονικά φιλάκια και καρδούλες.

Απομακρυνθήκαμε έτσι όμως?Πιστεύω πως σίγουρα όχι.Αντίθετα η τεχνολογία μας έφερε πιο κοντά.Μιλάμε με φίλους και γνωστούς πιο σύχνά ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα είχαμε χαθεί τελείως.Το (μηδαμινό) κόστος του msn είναι ένας άλλος πολύ θετικός παράγοντας που συμβάλλει στην διαδόση του.Πόσο θα πλήρωνα για να μιλήσω 1 ώρα με την φίλη μου που πήγε διακοπές στην Ισπανία?Με το αγόρι μου που μένει σε άλλη πόλη?

Δεν λέω ότι δεν βγαίνουμε και ότι καθόμαστε και μιλάμε από το msn μας,αυτά είναι υπερβολές.Αλλά θα βγούμε ,θα πούμε τις βλακείες μας και όταν γυρίσουμε σπίτι θα συνεχίζουμε από msn.

Συμπέρασμα: msn rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

*H msnόπληκτη blogger*

28 Responses:

Sourotiri said...

Θα συμφωνησω μαζι σου ναντια, το μσν ειναι απλα ενα σημαδι των καιρων, οπως και το mirc ας πουμε.

Μια τεχνολογια, εν προκειμενω ενας αλλος τροπος επικοινωνιας, δεν ειναι κατ' αναγκην κακος. Εννοω κακος απο την φυση του και παει και τελειωσε. Το ζητημα ειναι πως το διαχειριζεσαι. Αν διαλεξεις να μην πας για καφε/σινεμα/θεατρο/συναυλια/ο,τι αλλο για να κατσεις στο μσν, για μενα εισαι μαλακας. Αν ομως το χρησιμοποιεις στον ελευθερο σου χρονο, τοτε εχεις κανει μια πολυ καλη επιλογη.

Και btw, με τις dsl συνδεσεις, αν αξιοποιησεις το μικροφωνο σου, γλιτωνεις ΚΑΙ το κοστος των τηλεφωνηματων.

Anonymous said...

το μσν μπορεί όντως να μας φέρει πιο κοντά...;ή μήπως το προτιμάμε επειδή είναι πιο απρόσωπο από το τηλέφωνο;
το αγόρι μου μένει σε άλλη πόλη κ στην αρχή χρησιμοποιούσαμε το μσν καθημερινά αλλά τώρα μου φαίνεται κάπως..ξένο.Αλλά βολεύει πολύ όταν έχεις καιρό να δεις τον άλλο κ έχεις την δυνατότητα να τον βλέπεις απ'την κάμερα έστω για λίγο..
τώρα πια το χρησιμοποιώ για να μιλήσω με κάμια φίλη μου αν δεν έχουμε όρεξη να χαλάσουμε μονάδες αλλά προτιμώ να πάω για ένα καφέ,ή έστω να την ακούσω στο τηλ..

Unknown said...

to mirc...ti mou thumises sourotiri....Ayto den theoreitai torino einai pleon kseperasmeno...10 xronia prin...paliose kai ayto...
Kai to msn teinei na paliosei kai ayto....kalosirthes skype!!!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ειμαστε η γενια του msn,των sms,των mms και γενικοτερα της ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ...

Σπύρος said...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ πίσω απο τις οθόνες και τις γραμμές.

Εδω είδα μια μέρα σε μια πλατέια παιδιά να κυνηγιούνται επηδεί το ένα είχε κλέψει την sim του άλλου (παιδιά δημοτικού)

και προχθες μια παρέα παιδιών πιάστηκε στα χέρια επηδει κάποιο έκλεψε το account τοy lineage ελεος!!!

Skouliki said...

ειμαστε η γενια του καναπέ και ολα τριγυρω σε αποσταση δαχτυλου..

καλομαθημενα..κακομαθημενα ή απλα βαριεστημενα.. οπως και να εχει ειμαστε στο κουτι μας ευτυχισμενοι

καλησπερα

Natalia said...

χμμμμμ...
δεν με παίρνει να μιλήσω για πολλούς λόγους...
αλλά εξυπηρετεί το γαμημένο αντί να σκάω 500άρες στο κινητό να μιλάω με ελλάδα κι εξωτερικό!!!
η ανάλυση άλλη φορά ;)

If...ιγένεια said...

Είμαστε η γενιά των 600 ευρώ του φραπέ του καναπέ και του msn.. ;p πλάκα κάνω, είναι μεγάλη ιστορία η επικοινωνία και αφού η τεχνολογία συνδράμει τα μέγιστα γιατί όχι?

FuSmOKer said...

Καταρχάς εγώ είμαι της γενιάς του IRC (για όσους θυμούνται, με OS Unix) :P

Όλα τα συναφή Νάντια, δηλαδή MSN, Playstation, online games κλπ. δεν είναι άσχημα αλλά έχουν φτιάξει τον τέλειο άνθρωπο του καναπέ. Αυτόν τον βαριεστημένο, τον χωρίς βούληση.

Τον τέλειο πολίτη για την κάθε κυβέρνηση δηλαδή..

mad2luv said...

δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο...μαλλον μας ενωνει παρα μας χωριζει...ειδικα οταν σε χωριζουν πανω απο 600χλμ με την παρεα σου...

Jason said...

Χμ.
Είναι η εποχή του MSN.
Τώρα για το αν είμαστε εμείς η γενιά του MSN, αυτό εξαρτάται από το πώς το ορίζεις.
Εγώ θα έλεγα πως αυτό ορίζεται από το τι ήταν το πιο μοδάτο ομαδικό φετίχ όταν ήσουν 14-15. Υπό αυτήν την έννοια, ήμασταν μάλλον η γενιά του κινητού. Τώρα πια... μεγαλώσαμε λίγο και ωριμάζουμε στο MSN...
Γενιά του MSN είναι μάλλον αυτή της αδερφής μου, που είναι τώρα 15 και, όπως λες, ανταλάσσουν κατευθείαν MSN. Πάει κατασκήνωση για 3 βδομάδες και γυρνάει με 30 νέες επαφές σημειωμένες...

Jason said...

ανταλλάσσουν με 2 -λ

Anonymous said...

ean eimaste oi genia tou MSN, tha ginoume oloi xontrokolides. tha kathomaste se mia karekla me tis wres anti na perpatame kai an sfiggei to kwlaraki. nai to tilefwno einai passe, kai to MSN einai pio ftino, kai den se katalavainoun kai oi goneis. exei mpei kai se kinita. alla i prwswpiki epafi den sygrinete. anti na MSNares, tha mporouses na aggizeis, na myrizeis klpklp... kala ama pas akoma sxoleio den se afinoun. alla gia 20+ msnovious..... giafto egw lew: MSN (AIM, ICQ, YAHOO) SUCKS.

PS. Not Skype, VoIP is goooood

Σπιτόγατος said...

Εγώ θα έλεγα ότι ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας. Έχουμε πολύ περισσότερους και ευκολότερους τρόπους να επικοινώνουμε από ότι παλιότερα. Δε ξέρω αν αυτό μας αποξενώνει ή μας φέρνει πιο κοντά, αλλά σίγουρα μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες να μένουμε σε επαφή με ανθρώπους που είναι μακρυά μας.

Κατουρημένη ποδιά said...

na se kanw αντ;

KitsosMitsos said...

Απλώς περαστικός.

Anonymous said...

dustuxws etsi einai..h nea genia zei me to internet apo th kounia kai einai kapws luphro...edw kai duo xronia pou exei mpei to msn kai genika to internet sth zwh mou to vlepw kapws luphro kai kapws epikundino epishs apo pleura apoksenwshs..alla einai sto xeri tou kathenos to poso tah ephreazei th zwh tou kai genika th sxesh tou me tous allous!
akoma de gurisame apo tis diakopes mas kai eimaste oloi foul provlhmatismenoi!xaxaxa.--kai epipleon de mporoume na zhsoume xwris ta blog mas!!(asteiaki)
filia!

Γκρινιάρης said...

Εμένα πάντως το msn και το skype με φέρνουν καθημερινά σε επαφή με αγαπημένα μου πρόσωπα και φίλους! Σίγουρα είμαστε η γενιά του msn και των λοιπών socializing tools και networks (myspace, hi5, facebook κλπ), και όπως ΟΛΑ έχει και τα καλά και τα κακά του.

Michalis said...

Nice work !!! Congratulations !!! If you want to see funny videos clips you can visit http://funniestvideoclips.blogspot.com/ where you will find a collection of the funniest videos and not losing your time searching for them. It also has a search engine and you can make it as a default webpage. Fun and Searching in one webpage!!!!

Because your web page is very nice I click on your Google advertises so to support you the less I could. Continue your best!!!

sitofkris said...

Msn?Τι είναι αυτό;;;

lazinio said...

αφού δεν γκαστρώνουμε από το msn είμαστε ακόμα σε καλή φάση

*...Nantia...* said...

@Sourotiri με πιάνεις βλέπω :)

@happy fairy βασικά πιστεύω ότι το προτιμάμε κυρίως επειδή είναι πιο φτηνό(άφραγκα παιδιά)

@zoaki εγώ δεν το πρόλαβα..αλλά πιστεύω ότι έχει μέλλον ακόμα μέχρι να γίνει το νέο msn to skype!

@πρέζα δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη και το εξήγησα το γιατί στο ποστ..τώρα απο κει και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις!

@lockheat αυτά είναι τα λιγότερα που θα δεις..

@skouliki καλησπέρα!είμαστε όντως ευτυχισμένοι!?

@natalia όλους λόγω κόστους τους εξυπηρετεί!

*...Nantia...* said...

if..igeneia σου αφήνω εσένα την ανάλυση άμα ψήνεσαι ;)

fusmoker δεν πιστεύω ότι η τεχνολογία υπηρετεί τις κυβερνήσεις στο να μας αποπολιτικοποιούνε..ότι έπιλέξει ο καθένας κάνει..

mad2lov :D

jason nai ontos!thimasai kai emeis tote kollima me ta kin?anap ,sms sinexia..popo exeis apolito dikio!

*...Nantia...* said...

tinomik δεν είπα ποτέ εγώ ότι προτιμώ το msn από την προσωπική επαφή.Και γενικά δεν νομίζω πως ξέρω κάνέναν που να την προτιμά..πρέπει να ναι πολύ καμμένος!αλλά δεν συμφέρει όταν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις διαφορετικά με τους άλλους?

σπιτόγατος ακριβώς.

κατουρημένη ποδιά ναι αλλά πρέπει πρώτα να μου ζητήσεις το μσν μου :Ρ

kitsosmitsos να σε κεράσουμε κάτι??

blue μάλλον έκαψα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα στις διακοπές και είπα να επανορθώσω χιχι

γκρινιάρης για το hi5 θα μιλήσω σε άλλο ποστ μην νομίζεις ότι μου ξέφυγε!

michalis ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ...ΧΕΛΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

Sitofkris μανιτάρι μαγικό :Ρ

lazinio αχαχα (τέλεια τα σχόλια σου πάντα!)

tzonakos said...

Α, εγω δεν ξέρω, Yahoo messenger και Google talk χρησιμοποιώ !
Αρα δεν ειμαι γενια του
Μ ιλάμε
S αν
Ν ανουρισμένοι

:)

desa said...

Είμαστε η γενιά του msn και του κινητου γενικα. Όση αποξένωση είναι το κινητό, άλλη τοση είναι και αυτό. Απλά είναι τζάμπα, το κινητό δεν είναι.

Anonymous said...

Βασικα απο ολα τα σχολια προσεξα του πΡΕΖΑ που λεει της απομονοσης!!! δε ξερω ρε παιδια αλλα μεσω μσν και γενικως net εχω αποκτισει παρεα ανω των 100!!! εχω γνωρισει πολυ περισσοτερο κοσμο!!! Αυτο δε μου κανει αποξενωση!!!!

Laplace said...

to msn to dineis se kapoion pu ton ksereis..
ta hi5,facebook klp malakies einai xaza!