Monday 6 August 2007

LIE TO ME BABY...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε πει ψέματα. Μεγάλα η μικρά. Αθώα ή όχι. Αλλά τι είναι αυτό που καθιστά κάποιον "ψεύτη"? Είναι η ποσότητα δηλαδή πάνω από 10 την εβδομάδα καίγεσαι ή μήπως η ποιότητα δηλ το πόσο χοντρά είναι?

Νομίζω τελικά ότι είναι και τα δυο. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ζουν μέσα στο ψέμα, λένε ψέματα ακόμα και αν δεν χρειάζεται για να δικαιολογηθούν. Μίλαγα χτες με τον Κ. και μου εξήγησε πως μάλωσε με τον καλύτερο του φίλο και δεν ξαναμιλήσανε.

-Με είχε πάρει τηλέφωνο για να βγούμε και του είχα πει ότι θα κάτσω μέσα. Τελευταία στιγμή κανόνισα κάτι με κάτι παιδιά και πήγαμε σε ένα μπαράκι. Ε...έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και με είδε εκεί...

Δεν μπορώ να καταλάβω πολύ απλά γιατί δεν του έστειλε ένα μήνυμα να του πει ότι βγήκε τελικά και άμα θέλει να έρθει. Ή να πάει έστω να του ζητήσει συγγνώμη και να του πει ότι το ξέχασε. Λίγο αργότερα χτυπάει το κινητό του. Είναι ένας άλλος φίλος του που του είχε πει να βγούνε σήμερα αλλά τον ξέχασε τελείως...

-Ναι? Μάκη...βασικά δεν είμαι Αθήνα ,είμαι στο εξοχικό μου στο Καρπενήσι...Ναι, ναι σήμερα το απόγευμα έφυγα εντελώς ξαφνικά με τους γονείς μου…

Και ρέει άφθονο το ψέμα. Ενώ θα μπορούσε να του εξηγήσει και να του ζητήσει να βγούνε αύριο για να επανορθώσει προτίμησε να τον φλομώσει στα ψέματα ακόμα και ας ξέρει ότι μένουνε στην ίδια γειτονιά και μπορεί να τον πετύχει ενώ γυρνάει σπίτι.

Λίγο αργότερα ξαναχτυπάει το κιν του. Αυτή την φορά είναι η κοπέλα του.

-Αγάπη μου? Ναι? Ναι ?Δεν ακούω ..δεν έχω καθόλου σήμα.

Και σντουπ !Κλείνει το κινητό του μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου.’’ Βασικά δεν έχω όρεξη να της μιλήσω τώρα για αυτό το έκλεισα’’ μου απολογείται…

Δεν παριστάνω καμία αγία υπονοώντας ότι και εγώ δεν ψεύδομαι αλλά το κακό με μένα είναι ότι είμαι ελεεινή ψεύτρα και με καταλαβαίνουν αμέσως. Άρα γιατί να μπω στον κόπο? Το καλό όμως είναι ότι το πιάνω το ψέμα εύκολα και ας μην μιλάω πολλές φορές. Ξέρω ότι την επόμενη φορά που θα πάρω τον Κ. τηλ και θα μου πει ότι είναι πάλι κάπου στο Καρπενήσι κατά πάσα πιθανότητα να είναι ψέματα .Συν το ότι με τόσα ψέματα κάπου θα μπερδεύει την αλήθεια με την φαντασία και θα πιαστεί μια η άλλη.Right?

13 Responses:

x-ray said...

Χαχα, κι εγώ λέω καμιά φόρα ψέματα αν και μαλακία, δεν χρειάζονται. Ας πούμε, σαν σήμερα, είμαι στην Καραϊβική και κολυμπάω με ψαράκια στο πράσινο βυθό!
Τι ψέμα κι αυτό! Κολλημένη στην οθόνη μου είμαι και διαβάζω Νάντια.

tzonakos said...

Είμαστε χωρισμένοι σε πέντε κατηγορίες :

- Ποοολύ ψεύτες
- Ψεύτες
- Κακοί ψεύτες
- Οποτε λάχει λέμε ενα μικρό.
- Ηλίθιοι

Το ψέμα είναι τέχνη.
Το παραμύθιασμα αν δεν ξέρεις να το κάνεις, μην το κάνεις. Η μη μιλάς καθόλου λέμε καλύτερα.

Συχνά η απόκρυψη είναι δυνατό ψέμα, ισότιμο με ενα μεγάλο.
Αν δεν λέω ψέμματα αλλα κρύβω τις αλήθειες με τρόπο, τότε ειμαι ψεύτης.
Αυτά, πάω να οργαστώ.

lazinio said...

kai allh mia kathgoria

psema sto psema

kat. said...

nantia.. άστον! για να του βγαίνει αυτή η συμπεριφορά, έτσι θα νιώθει.. και οτι νιώθει, την στιγμή που το νιώθει, είναι σημαντικό!
καλύτερα να πει δυο ψέμματα παραπάνω παρά να καταπιεστεί και να κάνει κάτι μόνο και μόνο για τους άλλους!
άλλωστε το ζητάει ο οργανισμός μας το ψέμμα.. έτσι δεν είναι; μην μου πεις οτι σε πολλές περιπτώσεις και εσύ δεν θα ήθελες να σου έχουν πει μια χαζή δικαιολογία από το να ακούσεις την ωμή αλήθεια που σε πόνεσε..

tzonako, ανήκω στην κατηγορία "ηλίθιοι". δηλαδή προτιμώ να πως την γαμημένη αλήθεια, παρά να μην μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ! είμαι σοβαρά γιατρέ μου;

tzonakos said...

Αχ βρε kat. γι αυτο σε πάω.
Εζησα πολλά χρόνια μουσε αυτην την κατηγορία.
Ακόμα σε αυτήν είμαι.
Ομως στην πορεία με δίδαξαν οι καλοί ψεύτες και έμαθα κάπως να τα διαχειρίζομαι, αλλα δεν έπαψα να ξέρω τι είπα, πού και πότε.
Θα έβαζα τον εαυτό μου ακόμα στους 'ηλίθιους' και στο 'όποτε λάχει'.

aparadektos said...

Ικανότητα είναι να λες αλήθειες που μοιάζουν με ψέματα και ψέματα που μοιάζουν με αλήθειες.

Anonymous said...

"Αν λες την αλήθεια, δε χρειάζεται να θυμάσαι τίποτα" - Mark Twain

Στην καλύτερη περίπτωση, ο λόγος για τα "λευκά" ψεμματάκια είναι πως αυτός που τα λεεί ξέρει (ή νομίζει πως ξέρει) ότι η αλήθεια θα πληγώσει τον άλλο. Π.χ. αν ο τύπος ήξερε πως δε θα τον χώριζε η δικιά του ούτε θα άρχιζε τα βαριά ναρκωτικά αν της πετούσε ένα "μωρό μου είμαι σε κατάσταση σήψης αυτή τη στιγμή και δεν έχω όρεξη για μπλαμπλά από το τηλέφωνο αλλά όταν γυρίσω σπίτι δε σου λέω τι έχεις να πάθεις κι εσύ και τα δαντελωτά σου εσώρουχα...;-)", γιατί να πει ένα τόσο βλακώδες ψέμμα; Απ'την άλλη αν εκείνη είναι καμιά ανασφαλής υπερευαίσθητη ζηλιάρα, τι να κάνει κι ο φουκαράς, θα πει το παραμύθι του και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο... Το κατά πόσο είναι υπεύθυνος ο καθένας για τη συντήρηση τέτοιων καταστάσεων ανεχόμενος αστείες υπερευαισθησίες είναι άλλο θέμα...

Heliotypon said...

Τελικά, το να λες αλήθεια είναι πολύ ευκολότερο και σε απαλάσσει και από την προσπάθεια να φτιάξεις ένα ψέμα, να θυμάσαι ακριβώς τι είπες και να συνεχίσεις με συνπέπεια χωρίς να αποκαλυφθείς. 'Εχετε ακούσει για την "αφοπλιστική" αλήθεια; Είναι δύσκολο να κατηγορήσεις για οτιδήποτε κάποιον που σου λέει την αλήθεια, άρα και από πρακτική άποψη είναι πορτιμότερη. Και πάντα υπάρχουν τρόποι να πεις την αλήθεια χωρίς να πληγώσεις. Αν, π.χ. βαρυέσαι κάποιον ή κάποιαν και θέλεις να μην είσαι μαζί τους δεν χρειάζεται να τους πεις πόσο βαρετοί είναι αλλά μπορείς να πεις ότι η διάθεσή σου είναι να είσαι μόνος/η ή με κάποιους άλλους που θέλεις να τους δεις. Κι αν σε ρωτήσει μιά φίλη σου αν είναι άσχημη (και είναι) μπορείς να της πεις ότι η ομορφιά είναι θέμα προσωπικό και στα μάτια του βλέποντος και ότι έχεις δει ομορφότερες αλλά και ασχημότερες γυναίκες. Δεν της είπες ψέματα αλλά δεν την έθαψες κιόλας!

doctor said...

Λέω πάντα την αλήθεια και έτσι δεν χρειάζεται να θυμάμαι τι έχω πει...

doctor

If...ιγένεια said...

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να πω ψέμματα. θες η συνείδηση? οι τύψεις? η τιμιότητα? Η μαμά μου που με γαλούχησε lie-free? Το "ναι ρε φίλε, αυτή είμαι" που με διακατέχει? Έκανα κάποτε μια φιλότιμη προσπάθεια αλλά δεν απέδωσε καρπούς. Κοίταζα το πάτωμα και το σκάλιζα με το παπούτσι μου.. Γελοίο θέαμα μια κακιά ψεύτρα.. Αποφάσισα να μη το ξανακάνω ποτέ.

Anonymous said...

Ανοιγω λοιπον το μπλογκ σου... βλεπω τραγουδακι και παταω πλει........
...

..

...


Διαβασε ολα τα τελευταια ποστ ακουγοντας το...!!! Αλαζουν τελειως τη διαθεση :D:D:D:D:D:D:D

stefanos said...

για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις

άλωστε εσείς οι γυναίκες δε λέτε ποτέ ψέματα
έτσι;

:-)

καλώς σε βρήκα confused

Unknown said...

makrua apo ton K.
same shit different person....