Saturday 5 May 2007

Made in Albania

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

-Άντε μωρέ τον κωλοαλβανό!Είδες? Καλά κάνω και είμαι ρατσίστρια και δεν τους πάω !μου κάνει η συνεργάτης μου ,μετά από ένα πάθημα μας με έναν Αλβανό.

Το περιστατικό είναι πολύ μεγάλο αλλά ας το παρουσιάσω εν συντομία...ας πούμε ότι βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος, που έτυχε να συνεργαστούμε και εκτός από τρόπους και ευγένεια που δεν διέθετε, είχε και το θράσος να παρουσιάσει μια σειρά ψεμάτων στην εταιρία εις βάρος μας για να καλύψει την...κοπάνα του!

Ο τύπος, πολύ ξεκάθαρα μας είπε να συναντηθούμε στο τάδε μέρος να τον περιμένουμε .Αλλά όταν εμείς φυσικά πήγαμε εκεί αυτός δεν ήτανε. Απ' ότι φαίνεται είχε πάει σε κάποια δουλίτσα ή για καφέ.Εμείς να ψαχνόμαστε πάνω-κάτω που είναι, δεξια-αριστερά σ 'όλα τα στενά, τίποτα. Άφαντος. Μετά από ένα 20λεπτο εμφανίζεται δυο στενά πιο πάνω από εκεί που είχαμε δώσει ραντεβού. Η αντίδραση του με το που μας βλέπει απίστευτη:

-Άντε ρε που είσαστε σας περιμένω τόση ώρα? Με κοροϊδεύετε ε?
-Συγγνώμη άνθρωπε μου, δεν μας είπες να συναντηθούμε εκεί?
-Έλα άστα αυτά ,ξέρω είχατε πάει και καθόσασταν για καφέ τώρα, μην τα πουλάς αυτά σε εμένα! Σας είδα μωρέ...


Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Όχι μόνο γιατί δεν ήτανε συνεπής στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ,αλλά γιατί είχε και το θράσος να μας κατηγορήσει και να αρχίσει να λέει ψέματα μπρος στα μούτρα μας! Η συνεργάτιδα μου όμως δεν κρατήθηκε γιατί εκτός του το ότι δηλώνει αντι-αλβανή δεν ανέχεται να της μιλάνε και έτσι. Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν. Όταν φτάσαμε στους ανωτέρους μας η ίδια ιστορία. Αυτός να υπερασπίζεται ότι ήτανε στο σημείο του και απλά εμείς σκαρφιστήκαμε όλη αυτήν την ιστορία για να αργήσουμε, και μας είδε κιόλας να καθόμαστε και να πίνουμε καφέ.

Σε αντίθεση με την άλλη κοπέλα ,δεν δηλώνω ρατσίστρια. Η απάντηση που πήρε από μένα ήταν η εξής:

-Φαίη μου, κοίτα να δεις ο άνθρωπος αυτός δεν είναι καλός. Και το ότι είναι ψεύτης δεν έχει να κάνει με το αν γεννήθηκε στην Αλβανία ή στην Ελλάδα .Ξέρω Έλληνες που είναι εξίσου ελεεινοί με αυτόν.

Και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν Έλληνες χειρότεροι από αυτόν και συνεχίζω να υποστηρίζω τα αντιρατσιστικά μου πιστεύω ακόμα και αν έφαγα τόσο μεγάλο πακέτο.

10 Responses:

The Silent Enigma said...

to na eisai ratsisths einai to pio eykolo pragma...pollew fores malista ratsistika synaisthimata sou bgainoyn kai phgaia xwris na to filosofhseis poly...to thema einai na psaksei kaneis na brei to "giati" kapoia koinwnikh omada exei thn problhmatikh symperifora poy ton peirazei kai oxi na thn aporriptei kai na thn apexthanetai...oi albanoi antimetwpizoyn sygekrimena problhmata pou toys odhgoyn se antikoinwnikes symperifores...to thema einai na prospathisoume na ta lysoyme kai oxi na toys xrhsimopoioyme ws allothi gia oti kako symbainei sthn koinwnia...fysika na mhn pame kai sto allo akro...malakes albanoi yparxoyn opws yparxoyn malakes ellhned kai anthrwpoi genika...me thn idia krish kai isws dyspistia poy antimetwpizeis enan albano prepei na antimetwpizeis kai kathe anthrwpo...telos to antiratsistiko manifesto :)

FuSmOKer said...

Και εγώ θα σου πω ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ Νάντια!

Jason said...

Φυσικά και υπάρχουν Έλληνες πολύ χειρότεροι, σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν άλλοι σαν τους Έλληνες, και το λέω εγώ που μισώ αυτή τη μιζέρια του να κατηγορούμε τη χώρα μας για τα πάντα. Και το λέω και εγώ που έχω περάσει και από καμιά δεκαπενταριά ξένες χώρες.
Όσο για τους Αλβανούς, όσοι τους θεωρούν εκ φύσεως κακή και πονηρή ράτσα, ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν συνήθως την παιδεία που έχουμε εμείς, έχουν ζήσει και ζουν ζωή πολύ πιο σκληρή και σίγουρα κάποια πράγματα τα βιώνουν πολύ διαφορετικά από μας.

tzonakos said...

Ρατσοφοβία και ρατσολατρεία έχουν διαψευσθεί πάρα πολλές φορές.
Για τους αλβανούς υπάρχει και κάποια εχθρότητα λόγω όσων έκαναν συμπατριώτες τους απ τότε που κάναν ντού προς τη χώρα μας αυτοί οι δύστυχοι μεν, αλλα τι φταίω εγω να με κλέψει κλπ.
Παρόμοια ιστορία μου χε συμβεί με Κρητικό και άλλη με Σαλονικιά, δύο "φάρες" που πάντα μου άρεσαν πολύ. Κι όμως, τωρα πια μετά απο τη συμπεριφορά τους έπαψα να θεωρώ απο πριν κάποιον ως καλό επειδή κατάγεται απο κάπου ή κακό επειδη ειναι απο αλλού.
Βέβαια απο άτομα αλλοεθνή άρα άλλης νοοτροπίας και κουλτούρας, καλού-κακού φυλάγεσαι περισσότερο όσον αφορά το να συνεννοηθείς σωστά.
Καλημέρα :)

Barbiedl said...

Έχεις αλβανό εργοδότη???

Kallitexnes said...

nantia koita to anisixitiko pos ekfrazoun ratsistika synaisthimata polla paidia mikris ilikias,sto lew giati to synantisa prosfata se kapoio forum.
prepei na stamatisei afti i katastasi,bravo sou!!!

-Γιώργος

zero said...

Τι να πω τωρα...

ζερο.

Anonymous said...

3 i wra k aurio 3ypnaw..Exw ena rendez-vouz gia mia douleia se kataskinwsh..grrr..Den tha sou egrafa 1on) giati den mpainw sti selida sou k 2on) giati den yparxei logos!Me syginise omws to "faitytale gone bad"..kala na pernas k akouse to"ja sei namorar" twn Tribalistas.M aresei poly!bye..

*...Nantia...* said...

@the silent enigma με κάλυψες my friend :)

@fusmoker ;)

@jason σίγουρα μπορεί η παιδεία που δεν είχαν και οι κακουχίες να τους έκαναν αυτό που είναι σήμερα αλλά κάποια πράγματα όπως η ειλικρινία και το να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου δεν στο μαθαίνουν σε κανένα σχολείο.Όπως βλέπεις τόσο μορφωμένοι άνθρωποι σε αυτή την χώρα λένε ψέμματα και πετάνε το μπαλάκι τον ευθυνών στους άλλους...

@tzonakos ναι σίγουρα άλλη κουλτούρα-άλλος τρόπος ζωής.

@barbiedl όχι δεν έχω απλά έτυχε να συνεργαστώ με έναν.

@kallitexnes σε αυτό σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι γονείς...

@zero την άποψη σου :Ρ

@gaston καλώς τον και ας είσαι και περαστικός.Το ξέρω το τραγουδάκι αυτό,το έχω μάλιστα.Μήπως ξέρεις και τι σημαίνει?

Anonymous said...

perastikos apo thn zwh sou eimoun kai oxi apo to blog sou..An katalaves ..katalaves!bye..