Friday 2 February 2007

ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ? ΠΑΜΕ!

Ε και είπαμε να το κάψουμε χτες. Δεν είμαι των μπουζουκιών κοπέλα,2-3 φορές να έχω πάει ζήτημα ,αλλά λέω ας είναι δεν έχω βγει με τα παιδιά εδώ και πολύ καιρό , ας πάω να πιώ και εγώ ένα ποτάκι…Έτσι λοιπόν κατέληξα σε γνωστό αθηναϊκό κέντρο διασκέδασης που μάλιστα θεωρείται και από τα top της κατηγορίας του..

Το πρώτο σοκ το έπαθα όταν μπήκα μέσα. Ο αξιαγάπητος τραγουδιστής κουνιόταν πιο πολύ από χανούμισσα και φυσικά τραγουδούσε playback.Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί άντρα να κουνιέται τόσο! Σε κάποια στιγμή μπήκε και στο πρόγραμμα το γνωστό χαζοχαρούμενο της showbiz και άρχισε να χορεύει(μπορώ να παραδεχτώ ότι όσο άσχημα και αν τραγουδάει χορεύει αρκετά καλά και το προσπαθεί) και να κάνει φωνητικά. Αλλά καλά ήταν ως εκεί…στην συνέχεια ανέβηκε στην πίστα η επόμενη τραγουδίστρια με τουαλέτα στυλ –πηγαίνω-στην-όπερα- και άρχισε να τραγουδάει…λαϊκά !!

-Ρε συ, ποια είναι αυτή η καρακάξα?
-Η….!
-Μπα τραγουδάει και αυτή εδώ? Πες κάνα γνωστό τραγούδι της
-Αυτό που λέει τώρα!

Και φυσικά δεν το ήξερα. Αλλά τα έμαθα. ΟΛΑ . και πώς να μην τα μάθω όταν βγήκε 4 φορές τουλάχιστον κατά την διάρκεια του προγράμματος και μας τραγουδούσε τα ίδια τραγούδια της ξανά και ξανά?? Όλο το μαγαζί παρακαλούσε να φύγει η κυρία από την σκηνή.. Και φυσικά και το δικό μας τραπέζι άρχισε να φωνάζει μη κόσμια πράγματα.. έλα μου ντε που ακριβώς δίπλα μας καθότανε ο άντρας της και μας άκουσε σε κάποια φάση! (η φίλη μου παρακολουθεί ανελλιπώς κουτσομπολίστικα μεσημεριάτικα και τον είχε αναγνωρίσει)

Εννοείται πως όταν βγήκε και ο νο 1 αοιδός του μαγαζιού έγινε πανικός. Ωραίος ο κύριος ,με καλή φωνή, αλλά γιατί να πει από 5 φορές το κάθε τραγούδι του?2 δεν του φτάνουν? άλλα τραγούδια δεν ήξερε?

Συμπεράσματα:

1.Τα μπουζούκια είναι πολύ πιο κιτς από όσο φανταζόμουν


2.Όλες ντύνονται σαν λατέρνες με κλασσική στιλιστική επιλογή πια μαύρο +ότι γυαλίζει από 2 μέτρα


3.Η σε περνάνε για ηλίθιο ή θέλουν να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου και σου κοπανάνε το κάθε τραγούδι από 4 φορές


4.Η μουσική ,τα όργανα.. όλα δεν ξέρω. .αν και υποστηρίζω την λαϊκή μουσική όπως είχα διαβάσει και σε ένα περιοδικό πρόσφατα άμα ζούσανε ακόμα τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού θα πήγαιναν και θα τους κρεμάγανε έναν-έναν..

5 Responses:

Anonymous said...

Ωραία πέρασες βρε! Περιμένω να μου πεις τα ονόματα των τραγουδιστών γιατί δεν έχω ιδέα για ποιους λες παρότι μου είπες που θα πας(ε, ξέχασα, τί να κάνω?). Χαίρομαι πάντως που δεν μπήκες στον κόπο να μου προτείνεις να έρθω! :) :) :)

Anonymous said...

έχει εμπορευματοποιηθεί η μουσική πλέον,δεν μου κάνουν εντύπωση οσα γράφεις.Και βέβαια τα σύγχρονα λαικά τραγούδια έχουν κάτι λόγια...τρομερά....(με δόση ειρωνείας το λέω βέβαια).Τα σωστα λαικά πρέπει να τα τραγουδούν οι σωστοί ερμηνευτές....

ανήκουμε μουσικά ως λαός στην Ανατολή σε οτι αφορά στην μουσική,είμαστε Ανατολίτες.Αν μιλήσεις στον Έλληνα π.χ για το μελόδραμα θα σου πεί τι είναι,κάνα γλυκό;απο εκεί καταλαβαίνεις....πόσο πίσω είμαστε ως λαός...

ήμουν στο εξοχικό μου κάποτε και ήρθε στην πλατεία μια Αυστριακή ορχήστρα που θα έπαιζε κλασσικά κομμάτια,ε λοιπόν όσοι ήταν εκεί δεν ξέρανε που έπρεπε να χειροκροτήσουν,σε πιο σημείο.Δευτερόλεπτα μετά που ξεκίνησε χειροκρότησαν.Το θυμάμαι και γελάω......μετά μου λες....

nassos said...

Συμφωνώ με τα συμπεράσματα σου. :)

Jason said...

Το 1 και το 4 νομίζω είναι αυτονόητα.
το 2 δε με πολυενοχλεί, γενικώς οι στυλιστικές επιλογές των αοιδών δε με πολυαπασχολούν.
Για το 3, έχω να πω:

5.Καλά κάνουν και μας περνάνε για ηλίθιους, αφού με τα πολλά όντως σαν ηλίθιοι τα ακούμε, μας αρέσουν και τα αγοράζουμε και πάμε και στα κέντρα για να τα ακούσουμε.

Anonymous said...

Το χειρότερο σ' αυτά τα "μαγαζιά" (τελευταία τα λένε και "αίθουσες") δεν είναι τα άσματα αλλά το κλίμα υποκρισίας, κοροϊδίας και αρπαγής που επικρατεί και που δεν έχει καμία σχέση με την τέχνη. Και αυτό ενισχύεται από την στάση και πολλών πελατών τους που αντλούν αξία από το πόσες σαμπάνιες θα στείλουν στην "καλλιτέχνιδα" (που πολύ θα ήθελαν να πηδήξουν και ελπίζουν κάποτε να το καταφέρουν), από το τραπέζι τους, από την γλάστρα που ίσως συνοδεύουν και από τα πόσα πανέρια λουλούδια θα αγοράσουν για να ράνουν την "καλλιτέχνιδα". 'Ολα αυτά τα εκμεταλλεύονται οι μαγαζάνθρωποι για να κονομάνε και όχι για να σερβίρουν τέχνη!